torsdag 4 augusti 2011

Hurra hurra för Åre Choklad och utlottningI år fyller Åre Choklad 20år.

Företaget startade alltså 1991 av Marina Hansson, Eva-Lena Grape och Marie Söderheim.

Chokladresan började med morfars syltkastrull och olika redskap som köpts in från ett gammalt bageri. Dom gjorde allt själva, från att plocka blåbär till tryffel till att vika strutar.

Just nu är dom 15 anställda och under högsäsongerna är dom närmare 25 anställda.

Idag tillverkar dom flera miljoner praliner varje år och varenda pralin görs förhand i fabriken i Åre.


Jag minns inte vilket år jag köpte min första Åre strut men jag kommer ihåg att det var till min pappa och jag tyckte dom var så himla söta och perfekta som present.

Och jag fortsatte att ge strutar och blev lite stolt (helt knasigt jag vet) när jag såg att Åre Choklad flyttade in både här och där...i butiker, blomsteraffärer och webshopar.

Nu finns ju det även en webshop även hos Åre Choklad där du kan köpa deras underbara choklad.

Och dom har ju inte bara strutar längre. Dom har det mesta du behöver för att uppvakta någon eller ge dig själv något gott. Dom har även super fina blandstrutar med gulliga budskap och även en lördagsgodisstrut. Deras praliner är ljuvliga men dom har även bräck, bars och drickchoklad och allt i vackra förpackningar.


I samarbete med Åre Choklad lottar jag nu ut ett gäng med stutar till mina kära läsare.

Vill ni ha chans att få hem en egen strut så lämna en kommentar om vad choklad betyder för just er. Tävlingen pågår till 15 augusti och vinnarna presenteras på bloggen.


Lycka till och stort tack till Åre Choklad

8 kommentarer:

 1. Choklad är min överlevnadsstrategi! Får jag oväntat (eller väntat) besök göra choklad alltid succé! En pralin stillar mitt begär när sötsuget blir för stort. Är jag ledsen utgör choklad en utomordentlig tröst. Sist men inte minst lyser chokladen upp vilken grå och trist dag som helst. En räddare i nöden!
  -Elin Branhammar

  SvaraRadera
 2. Det finns vissa saker man alltid ska ha i skafferiet. Mjöl, socker, bakpulver vaniljsocker, knäckebröd, krossade tomater, pasta och sist men inte minst Choklad :)

  SvaraRadera
 3. För mig är choklad det absolut bästa som finns. Från praliner och sås till bakverk och ren lusta. Utan choklad vore livet bra trist...

  Kram kram Jennie

  SvaraRadera
 4. Under min GI diet har jag lyckats dämpa mitt söt begär med en lite chokladbit, perfekt att ha hemma när suget blir för stort, hur ska man annars lyckas? Choklad är alldeles för gott för att avstå, även under en diet. Kram MonICA

  SvaraRadera
 5. Choklad är ledighet och njutning, men också världens bästa bakingrediens. Att baka vore inte lika roligt om inte choklad fanns!

  SvaraRadera
 6. Kaffe och en bit choklad, då står tiden stilla!

  / Lena

  SvaraRadera
 7. En ljuvlig liten bit choklad,
  gör mig mer än glad,
  Den ljuvliga smaken mitt sinne fyller,
  och hela min dag förgyller

  SvaraRadera
 8. Choklad kan man bara inte leva utan! Passar är som helst och vid vilka tillfällen som helst! Min bästa chokladstund är en mörk och mysig höstkväll, när jag köpt en av mina favoriter, krypit upp i soffhörnet med en skön filt och med en värmande brasa som sprakar i kaminen. Och gosar in mig med en riktigt bra bok att läsa... Åre Choklad har jag faktiskt aldrig provat, så jag håller tummarna för att jag får möjligheten att testa! Kram / Anne

  SvaraRadera